Hangolódj!

Az OPAKFI tudományos egyesület Akusztikai valamint Zaj- és Rezgéscsökkentési szakosztályainak közös szervezésében megalakult Hangolódj blog célja, hogy szakmai hírekkel, programajánlóval és pályázati lehetőségekkel szolgáljon a fiatal akusztikusoknak és az akusztika iránt érdeklődőknek.

Címkék

Szerzők

Naptár

június 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Zajos zselé francia módra

2012.05.25. 15:39 aliasGG

AudioScope

Az ember már az ősidők óta fejleszti a zene/zaj (szubjektív) keltésére alkalmas újabb és újabb eszközöket. A dobok, húrosok, síposok és nádasok - azaz úgy általában véve a hangszerek - népes családjának új tagját mutatta be egy francia páros: a zselét.

Az elektromos hangszerek rezgőtest + pickup + hangszóró elvén működő rendszer (játék) legérdekesebb újítása az a kis kémiai szett, aminek segítségével különböző rezonanciafrekvenciájú zselétestek hozhatók létre, melyeket simogatással bírhatunk rezgésre és az erre kifejlesztett elektroakusztikus táblára (pickup) helyezve hozhatunk létre hangokat, dallamokat. Innentől már csak a felhasználó kreativitása szabhat határt a lehetőségeknek. Készítsünk akár gyümölcskosarat idéző zongorát, vagy bolondos dallamokat keltő egyiptomi piramisokat, a lényeg a szórakozás.

AudioScope

A párizsi Raphaël és Marianne Cauvard találmánya Noisy Jelly néven lelhető fel az interneten, és már számos videó is található a különböző alkalmazásokról. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy hol és mennyiért lehet hozzájutni a készlethez.

Források:
http://www.buzzfeed.com: Noisy Jelly
http://createdigitalmusic.com: Noisy Jelly: Gelatin Achieves Powers of Sound  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangolodj.blog.hu/api/trackback/id/tr824545971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása